Resurs Classic

Resurs Classic är ett kreditkort som kostar 0 kr/år med en kredit på upp till 30 000 kr som du kan använda när du behöver. Du betalar endast ränta för den del av krediten du använder ifall du väljer att delbetala. Du har 56 räntefria dagar på hela krediten. Efter de räntefria dagarna är krediträntan 14,36-19,32 % på det utnyttjade kreditbeloppet.

Betalar du hela fakturabeloppet när räkningen kommer så tillkommer alltså ingen kreditränta på dina varuköp.

För att ansöka om kreditkortet från Resurs Classic måste du ha fyllt 18 år. Ansökan tar bara några minuter och du får svar direkt.

Klicka här för att ansöka nu!

Frågor och svar om Resurs Classic

Kan man logga in på Resurs World?

Ja, du som innehar ett Resurs World kreditkort kan logga in på Mina Sidor hos kortutgivaren Resurs Bank. Inne på Mina Sidor kan du som kortinnehavare se över samtliga lån, konton och meddelanden. Du kan också se alla transaktioner du har gjort med ditt Resurs World kreditkort. Du kan även schemalägga och betala dina fakturor direkt inne på Mina Sidor.

Hur funkar Resurs World kreditkort?

Resurs World fungerar precis som ett vanligt kreditkort i och med att du kan handla på kredit och sedan samla dina inköp på en faktura skickas ut en gång i månaden. När du har fått fakturan kan du välja att antingen betala hela summan direkt eller att dela upp summan och göra flera mindre betalningar.

Ett Resurs World kreditkort är enkelt att använda och du kan även koppla kreditkortet till smidiga tjänster som Apple Pay och Google Pay och på så vis betala med ditt kreditkort via mobilen.

Samarbetar Resurs World med butiker?

Resurs World kreditkort samarbetar inte direkt med några externa butiker. Däremot får du bonuspoäng varje gång du handlar med ditt Resurs World kreditkort och poängen du samlar in kan användas för att handla i Resurs poängshop.

Med ett Resurs World kreditkort kan du också ta del av lyxiga förmåner när du är på resande fot, till exempel tillgång till exklusiva lounger på flygplatser.

Har Resurs World någon bonus?

Ja, med ett Resurs World kreditkort tjänar du bonuspoäng på alla inköp som du gör med kortet. Du tjänar in en bonuspoäng per spenderad krona.

Bonuspoängen kan du sedan använda för att handla med i Resurs poängshop där det finns massor av olika varor och tjänster att ta del av för dig som kortinnehavare.

Vilken kundtjänst har Resurs World?

Alla som har ett Resurs World kreditkort kan använda sig av Resurs Bank kundtjänst. Den nås per telefon på nummer 0771-11 22 33. Kundtjänst håller öppet helgfria vardagar mellan klockan 8 och klockan 18.

Hos Resurs Bank finns också en stor FAQ-sektion på bankens hemsida. Där hittar du svar på de flesta frågor som brukar dyka upp gällande Resurs World kreditkort.

Är Resurs World ett mastercard?

Ja, Resurs World är ett Mastercard som kostar 89 kronor i månaden att inneha. Med ett Resurs World kreditkort kan du ansöka om kredit på upp till 200 000 kronor.

Du kan använda ditt Resurs World för att betala och ta ut pengar både i Sverige och utomlands.

Hur sätts räntan på Resurs World?

Räntan för Resurs World kreditkort är förutbestämd och vilken nivå den hamnar på beror på hur du som kortinnehavare väljer att lägga upp din betalning.

Som högst är krediträntan 17,32 procent – vilket i sin tur ger en effektiv ränta på 33,19 procent.

Vilka betyg får Resurs World i olika recensioner?

Resurs World kreditkort får i genomsnitt relativt höga betyg när sajter som recenserar kreditkort tittar närmare på just Resurs World. Det som främst drar upp betyget är att Resurs World kreditkort är väldigt förmånligt för den som gillar att resa mycket. Kortet kommer med många fördelar för den som befinner sig på resande fot.

Bland förmånerna kan nämnas Resurs Worlds bonusprogram, en förmånlig reseförsäkring och framförallt Concierge Service och tillgång till exklusiva lounger på flygplatser världen över.

Var hittar man sin faktura från Resurs World?

Fakturan från Resurs World hittar du inne på ditt konto när du loggar in på Resurs Bank, vilket du kan göra både via internetbanken och med Resurs Bank app.

Fakturan kommer alltid månaden efter att du gjort dina inköp, vilket innebär att du hinner få minst en lön innan det är dags att betala fakturan.

Har Resurs World en app?

Resurs World kreditkort har ingen egen app som är specifik för just det kreditkortet men användare kan med fördel använda Resurs Banks app för att logga in och hitta information om sitt Resurs World kreditkort.

Inne i appen kan du som innehavare av ett Resurs World kreditkort se ditt saldo, alla transaktioner du gjort samt att du har dina fakturor samlade på en och samma plats.

Vilka omdömen brukar Resurs World få?

Resurs World kreditkort brukar få goda betyg på sajter där användare själva kan recensera olika produkter, tjänster och företag.

Resurs World kreditkort får i genomsnitt relativt höga betyg när sajter som recenserar kreditkort tittar närmare på just Resurs World. Det som främst drar upp betyget är att Resurs World kreditkort är väldigt förmånligt för den som gillar att resa mycket. Kortet kommer med många fördelar för den som befinner sig på resande fot.

Bland förmånerna kan nämnas Resurs Worlds bonusprogram, en förmånlig reseförsäkring och framförallt Concierge Service och tillgång till exklusiva lounger på flygplatser världen över.

Finns e-faktura hos Resurs World?

Nej, Resurs World erbjuder ingen e-faktura. Du kan däremot hitta din faktura när du loggar in på Resurs Bank – vilket görs antingen med internetbanken eller via Resurs Bank app – och betala din faktura inne på Mina Sidor.

Kan jag ansluta Resurs World till autogiro?

Nej, det går inte att ansluta Resurs World kreditkort till autogiro. Din faktura som du får från Resurs World måste du betala manuellt varje månad.

Har Resurs World någon reseförsäkring?

Ja, Resurs World har en enormt förmånlig reseförsäkring som täcker det mesta oförutsedda som skulle kunna hända på resan. När du betalar minst 75 procent av resan med ditt Resurs World kreditkort så ingår reseförsäkring för hela familjen.

Med ett Resurs World kreditkort ingår fler förmåner för dig som kortinnehavare när du befinner dig på resande fot, bland annat Concierge Service och tillgång till flera exklusiva flygplatslounger över hela världen.

Kan jag ta ut i bankomat med Resurs World?

Ja, du kan använda ditt Resurs World kreditkort för att ta ut pengar i bankomat. När du tar ut kontanter i en bankomat med ditt Resurs World kreditkort tillkommer en avgift på bankomatuttag som ligger på 2,97 procent. Avgiften är som lägst 35 kronor.

När du tar ut pengar utomlands tillkommer ett valutapåslag på 1,97 procent vilket många upplever som negativt eftersom Resurs World kreditkort annars uppfattas som ett mycket förmånligt kort för den som tycker om att resa.

Läs mer om Resurs Classic

Jämför fler kreditkort