Kreditkort jämförelse bakgrund
Kreditkort jämförelse logo

Resurs Classic


Resurs Classic ett utmärkt kreditkort att överväga och ligger på plats 4 av 13 i vår lista över bästa kreditkort 2023.

Det bästa med Resurs Classic

Resurs Classic kreditkort erbjuder dig en generös kreditgräns på upp till 30 000 kr utan årsavgift. Du kan även dra nytta av 60 dagars räntefri kredit. Dessutom är kortet kompatibelt med både Apple Pay och Google Pay vilket gör det ännu mer bekvämt.

  • Resurs Classic kreditkort
Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.

Kortinformation

När du ansöker om ett Resurs Classic kreditkort kan du få en kreditgräns på upp till 30 000 kronor. För att ansöka behöver du vara minst 18 år gammal. Resurs Bank gör en kreditprövning och om du blir godkänd får du snabbt ditt nya kreditkort.

Effektiv ränta på Resurs Classic varierar mellan 18,68-24,74%. Detta är viktigt att hålla koll på, särskilt om du planerar att utnyttja krediten över en längre period. Om du vill jämföra med andra kreditkort så ligger den effektiva räntan på Resurs Classic inom ett konkurrenskraftigt intervall.

En av de mest attraktiva aspekterna av Resurs Classic är de flexibla betalningsalternativen. Du får möjligheten att betala hela beloppet direkt eller att dela upp det. Det är helt upp till dig hur du vill hantera dina betalningar.

Resurs Classic erbjuder räntefri delbetalning upp till 6 månader. Om du behöver mer tid så kan du förlänga delbetalningen till 12 månader men då tillkommer ränta. Det finns även möjligheter för betalningsfria månader om du skulle behöva det.

Det finns ingen cashback eller bonussystem knutet till Resurs Classic kreditkort. Men det är bra att veta att du får 60 dagars räntefri kredit på alla dina köp. Detta gör att du kan göra större inköp och dela upp betalningarna.

Varje gång du gör ett köp med ditt Resurs Classic kreditkort får du ett SMS-kvitto. Detta är en extra säkerhetsåtgärd som hjälper dig att hålla koll på dina utgifter och transaktioner.

Resurs Classic kreditkort kan användas överallt där Mastercard accepteras. Dessutom är kortet kompatibelt med både Apple Pay och Google Pay vilket gör det enkelt och bekvämt att använda för alla typer av betalningar.

Om du gör ett kontantuttag med ditt Resurs Classic kreditkort tillkommer en avgift på 2,97% (minst 35 kr). Valutaväxlingsavgiften på 1,97% är också något att vara medveten om om du planerar att använda kortet utomlands.

Det är viktigt att notera att inga försäkringar ingår med Resurs Classic. Om du är i behov av olika typer av försäkringar som reseförsäkring eller köpförsäkring så behöver du teckna detta separat.

Om du någonsin önskar avsluta ditt konto så kan du enkelt göra det utan extra kostnad. När det gäller förnyelse av kortet så sker detta automatiskt så länge du uppfyller Resurs Banks villkor.

Resurs Bank, som är utgivaren av Resurs Classic, har en pålitlig kundservice. Om du någonsin stöter på problem eller har frågor om ditt kreditkort så kan du enkelt nå dem för snabb och effektiv hjälp.

Läs mer

Fördelar med Resurs Classic

  • Ingen årsavgift
  • Upp till 30 000 kr i kredit
  • 60 dagars räntefri kredit
  • Kompatibelt med Apple Pay och Google Pay
  • SMS-kvitto vid köp över 500 kr
  • Flexibla betalningsalternativ

Nackdelar med Resurs Classic

  • Inga försäkringar ingår
  • Uppläggningsavgift på 97 kr vid delbetalning
  • Uttagavgift på 2,97% (minst 35 kr)

Bästa kreditkortet 2023

Resurs Classic har fått högt betyg i flera recensioner och kategoriseras ofta som ett av de bättre kreditkorten för 2023 och på vår topplista ligger det på plats 4/13. Med 0 kr i årsavgift, flexibla betalningsalternativ och en räntefri period på upp till 60 dagar så är kortet mycket trevligt.

Omdöme av Resurs Classic kreditkort

Vanliga frågor och svar om kreditkort från Resurs Classic

Vad är det som gör Resurs Classic kreditkort unikt?

Det som är bra är Resurs Classic erbjuder upp till 6 månaders räntefri delbetalning. Kortet från Resurs Bank Classic har dessutom en kreditgräns på upp till 30 000 kr och ingen årsavgift vilket gör det till ett gratis kreditkort.

Kan jag betala räkningar med Resurs Classic?

Ja, du kan använda ditt Resurs Classic kreditkort för att betala räkningar men det kostar då 1 % av beloppet. Med Resurs Classic får du möjligheten att hantera dina betalningar per månad på ett flexibelt sätt.

Vad är den effektiva räntan på Resurs Classic kreditkort?

Den effektiva räntan på Resurs Classic ligger mellan 18,68-24,74%. Det är viktigt att jämföra detta med andra kort för att se om det passar dina behov.

Är Mastercard ett kreditkort när det kommer till Resurs Classic?

Ja, Resurs Classic är ett Mastercard-kreditkort utgivet av Resurs Bank.

Hur fungerar kreditkort generellt?

Ett kreditkort som Resurs Classic från Resurs Bank Classic ger dig möjlighet att göra inköp och betala räkningar upp till en viss kreditgräns. Du har en räntefri period på upp till 60 dagar och därefter får du en faktura på alla dina köp.Betalar du fakturan i sin helhet så tillkommer ingen ränta.

Finns det en clearingnummer för Resurs Bank?

Nej, clearingnummer är inte relevant för kreditkortet Resurs Classic från Resurs Bank.

Vad är den minsta och högsta kreditgränsen för Resurs Classic kreditkort?

Kreditgränsen för Resurs Classic varierar, men den högsta kreditgränsen är 30 000 kr.

Kan jag ta ut kontanter med mitt Resurs Classic kort?

Ja, du kan ta ut kontanter med ditt Resurs Classic kort, men en uttagsavgift på 2,97% (minst 35 kr) kommer att tillkomma.

Hur många räntefria dagar erbjuder Resurs Classic?

Resurs Classic erbjuder 60 räntefria dagar på dina köp.

Vad är avgiften för kontantuttag med Resurs Classic?

Avgiften för kontantuttag med Resurs Classic kort är 2,97% (minst 35 kr).

Finns det någon bonus kopplad till Resurs Classic?

Nej, Resurs Classic erbjuder inte något bonusprogram.

Hur mycket måste jag betala per månad om jag väljer att delbetala med Resurs Classic?

Det minsta beloppet du måste betala per månad med Resurs Classic varierar men är vanligen 5% eller minst (150 kr). Det tillkommer en aviavgift på 39 kr per månad.

Är Resurs Bank en bra bank?

Det som är bra är att Resurs Classic och Resurs Bank har fått goda omdömen för sin kundservice och sina flexibla betalningsalternativ.

Kan jag använda Resurs Classic för större inköp?

Ja, med en kreditgräns på upp till 30 000 kr och 6 månaders räntefri delbetalning så är Resurs Classic bra för större inköp.

Vilka använder Resurs Bank Classic?

Resurs Bank Classic och dess kreditkort Resurs Classic används av en bred kundgrupp, från yngre vuxna som behöver flexibilitet i sina betalningar till äldre som vill ha ett pålitligt kort för att betala räkningar i nödfall.

Vilket kreditkort är bäst enligt dig?

Det beror på dina behov. Men Resurs Classic är ett bra kreditkort om du vill ha flexibilitet i dina betalningar och ingen årsavgift.

Vilket kreditkort ger mest bonus?

Resurs Classic ger inte bonus, men det erbjuder andra förmåner som räntefri delbetalning och flexibla betalningsalternativ.

Kan jag öka min kreditgräns på Resurs Classic?

Ja, du kan ansöka om att öka din kreditgräns hos Resurs Bank men max är 30 000 kr för Classic-kortet.

Vad händer om jag inte kan betala hela beloppet på Resurs Classic kreditkort?

Om du inte kan betala hela beloppet så har Resurs Classic flexibla betalningsalternativ där du kan dela upp dina betalningar per månad.

Hur mycket kostar det att ha ett Resurs Classic kort?

Det är gratis att ha ett Resurs Classic kort, det är ett gratis kreditkort. Men andra avgifter som räntor, uttagsavgift eller valutaväxlingsavgift kan tillkomma.

Är det säkert att använda Resurs Classic för onlineköp?

Ja, Resurs Classic har flera säkerhetsfunktioner, inklusive SMS-kvitto för varje köp du gör.

Hur går jag tillväga för att ansöka om ett Resurs Classic kreditkort?

För att ansöka om ett kreditkort från Resurs Bank Classic, besök deras webbplats och fyll i ansökningsformuläret. Du måste vara minst 18 år gammal för att ansöka.

Behöver jag en kreditupplysning för att få ett Resurs Classic kort?

Ja, Resurs Bank genomför en kreditupplysning innan de godkänner din ansökan för ett Resurs Classic kreditkort.

Kan jag använda Resurs Classic utomlands?

Ja, du kan använda ditt Resurs Classic kort överallt där Mastercard accepteras. Men var medveten om att en valutaväxlingsavgift på 1,97% tillkommer.

Kreditkort jämförelse bakgrund
Intresserad av Resurs Classic?

TILL ANSÖKAN