Kreditkort jämförelse bakgrund
Kreditkort jämförelse logo

Resurs Gold


Resurs Gold ett utmärkt kreditkort att överväga och ligger på plats 3 av 13 i vår lista över bästa kreditkort 2023.

Det bästa med Resurs Gold

Resurs Gold ger dig inte bara en hög kreditgräns upp till 150 000 kr men också förmåner som bonuspoäng på alla dina köp. Med 6 månaders räntefri delbetalning får du dessutom möjligheten att sprida ut dina kostnader över tid.

 • Resurs Gold kreditkort
Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %, exkl årsavgift 245 kr. Totalbelopp 15 331 kr

Kortinformation

Resurs Gold kreditkort erbjuder en kreditgräns upp till 150 000 kr, vilket gör det möjligt att hantera större köp och även nödsituationer utan problem. Det är också bra för dem som vill ha tillgängliga resurser för oväntade utgifter. Resurs Bank garanterar att du får en säker och smidig användning av ditt kreditkort.

En av de stora fördelarna med Resurs Gold är möjligheten till 6 månaders räntefri delbetalning. Det innebär att du kan sprida ut dina kostnader över en längre period utan att drabbas av höga räntor.

För varje spenderad krona får du bonuspoäng som du kan använda i Resurs Poängshop. Du får 0,5 poäng per varje 1 kr du spenderar. Ett bra sätt att samla poäng är genom att betala räkningar med Resurs Gold vilket snabbt kan leda till 10 000 poäng eller mer.

Årsavgiften för Resurs Gold kreditkort är 245 kr, vilket är en relativt låg kostnad jämfört med andra kort på marknaden. Dessutom har kortet en effektiv ränta som är konkurrenskraftig.

Du kan välja att betala hela beloppet direkt eller använda dig av delbetalning. Minsta månadsbeloppet är 150 kr (eller 5%) och du har även möjligheten att betala räkningar med kortet mot avgiften 1% av beloppet.

Resurs Gold kreditkort kommer med en rad försäkringar och säkerhetsfunktioner. Bland annat får du en gratis reseförsäkring hos Solid Försäkring när du betalar minst 75 av resan med ditt Resurs Gold kreditkort.

Du kan använda ditt Resurs Gold kreditkort över hela världen och det är kompatibelt med både Google Pay och Apple Pay. Det gör det enkelt att handla både online och i fysiska butiker.

Varje gång du använder kortet för köp över 500 kr får du ett SMS-kvitto vilket är en extra säkerhetsåtgärd och hjälper dig att hålla koll på dina utgifter.

Ett Resurs Gold kreditkort kan även kopplas till flera extra kort för 50 kr styck, vilket gör det till ett utmärkt val för hela familjen. Alla får ta del av de generösa förmånerna och kan hjälpa till att samla bonuspoäng.

De poäng du samlar kan användas i Resurs Poängshop där du kan byta dem mot en rad olika produkter och tjänster. Det är ett bra sätt att få ännu mer värde för dina pengar.

Observera att det tillkommer ett valutapåslag på 1,97% när du använder ditt Resurs Gold kreditkort i en annan valuta än svenska kronor. Kontantuttag kostar 2,97% (minst 35 kr).

Resurs Bank erbjuder kundservice mellan 09:00 och 17:00 och du kan enkelt komma i kontakt med dem för alla dina frågor och funderingar kring ditt Resurs Gold kreditkort.

Att ansöka om ett Resurs Gold kreditkort är enkelt och går att göra direkt via Resurs Banks webbplats. Du måste vara minst 18 år för att ansöka.

Läs mer

Fördelar med Resurs Gold

 • Hög kreditgräns upp till 150 000 kr
 • 6 månaders räntefri delbetalning
 • Bonuspoäng på alla köp
 • Låg årsavgift på 245 kr
 • Kompatibelt med Google Pay och Apple Pay
 • Gratis reseförsäkring hos Solid Försäkring
 • SMS-kvitto för ökad säkerhet

Nackdelar med Resurs Gold

 • Valutapåslag på 1,97%
 • Kontantuttag kostar 2,97% (minst 35 kr)
 • Årsavgift på 245 kr kan vara en nackdel för vissa

Bästa kreditkortet 2023

Resurs Gold har fått högt betyg i flera recensioner och kategoriseras ofta som ett av de bästa kreditkorten för 2023 och på vår topplista ligger det på plats 3/13. Med 245 kr i årsavgift, flexibla betalningsalternativ och en räntefri period på upp till 60 dagar så är kortet mycket trevligt.

Omdöme av Resurs Gold kreditkort

Vanliga frågor och svar om kreditkort från Resurs Gold

Vilka fördelar får man med Resurs Gold kreditkort?

En av de stora fördelarna med Resurs Gold kreditkort är dess höga kreditgräns på upp till 150 000 kr. Kortet ger också upp till 60 räntefria dagar och möjligheten till 6 månaders räntefri delbetalning. Bra är Resurs Gold när det kommer till bonuspoäng är att för varje köp med kortet så får du bonuspoäng som du kan använda i Resurs Poängshop.

Vad är minimikostnaden för att betala tillbaka varje månad?

Minimikostnaden för att betala tillbaka varje månad med Resurs Gold kreditkort är lägst 5% eller 150 kr, beroende på vilket är högst.

Hur är Resurs Bank jämfört med andra banker?

Resurs Bank är bra i att erbjuda en rad förmåner och flexibilitet med sina kreditkort. De har en kundservice som är öppen mellan 09:00 och 17:00 och erbjuder en hög kreditgräns upp till 150 000 kr.

Vad kostar det att ta ut kontanter med Resurs Gold kreditkort?

Att ta ut kontanter med Resurs Gold kreditkort kostar 2,97% (lägst 35 kr).

Är det några extra avgifter för användning av kortet utomlands?

Ja, det finns ett valutapåslag på 1,97% när du använder Resurs Gold kreditkort i en annan valuta.

Finns det några bonusar för första köpet med Resurs Gold kort?

Ja, med Resurs Gold kort får du ofta en bonus när du är ny kund, i skrivande stund får du hela 10 000 i välkomstpoäng efter ditt första köp.

Hur kan jag betala räkningar med Resurs Gold kreditkort?

Du kan betala räkningar direkt via Resurs Banks online-tjänst eller genom att använda ditt Resurs Gold kreditkort i respektive betaltjänst.

Hur mycket kostar årsavgiften för Resurs Gold kort?

Årsavgiften för Resurs Gold kort är 245 kr per år.

Kan hela familjen använda Resurs Gold kreditkort?

Ja, Resurs Gold kreditkort kan kopplas till extra kort vilket gör det till ett utmärkt val för hela familjen.

Hur samlar man poäng med Resurs Gold kreditkort?

För varje spenderad krona med Resurs Gold kreditkort får du bonuspoäng. Du kan även tjäna 0,5 bonuspoäng för varje 1 kr du spenderar.

Hur är Resurs Gold kort jämfört med Supreme Card Gold?

Supreme Card Gold bytte namn till Resurs Gold, därmed är det i praktiken samma kort men med ett nytt namn.

Hur många räntefria dagar får man med Resurs Gold kreditkort?

Antalet räntefria dagar varierar beroende på hur långt du har kvar till brytdatumet, men med Resurs Gold kreditkort får du upp till 60 räntefria dagar.

Finns det några åldergränser för att ansöka om Resurs Gold kreditkort?

Ja, du måste vara minst 18 år för att ansöka om ett Resurs Gold kreditkort.

Vilka rabatter kan man få med Resurs Gold kort?

Med Resurs Gold kort får du ofta tillgång till exklusiva rabatter och kampanjer, inklusive 10% rabatt på utvalda butiker och tjänster.

Vad är effektiv ränta för Resurs Gold kreditkort?

Effektiv ränta för Resurs Gold kreditkort ligger på 7,70-24,96 % och den är konkurrenskraftig jämfört med andra kreditkort.

Hur länge kan man dela upp en betalning med Resurs Gold kreditkort?

Du kan dela upp en betalning i upp till 6 månader med Resurs Gold kreditkort, räntefritt men med 97 kr i uppläggningsavgift och därefter 39 kr i aviseringsavgift. Du kan även förlänga till 12 månader men då tillkommer ränta.

Hur fungerar poängsystemet med Resurs Gold kort?

För varje krona du spenderar får du bonuspoäng som du kan använda i Resurs Poängshop. Du får 0,5 bonuspoäng för varje 1 kr du spenderar.

Finns det någon mobilapp för Resurs Gold kort?

Ja, Resurs Bank erbjuder en mobilapp där du kan hantera ditt Resurs Gold kort, se ditt saldo och genomföra andra transaktioner.

Hur får jag kontakt med kundservice?

Du kan kontakta Resurs Banks kundservice mellan 09:00 och 17:00 för att få hjälp med ditt Resurs Gold kort.

Hur mycket är den maximala kreditgränsen för Resurs Gold kreditkort?

Den maximala kreditgränsen för Resurs Gold kreditkort är 150 000 kr.

Kan jag använda Resurs Gold kort med Google Pay eller Apple Pay?

Ja, Resurs Gold kort är kompatibelt med både Google Pay och Apple Pay.

Hur många bonuspoäng kan jag tjäna med Resurs Gold kort?

Antalet bonuspoäng du kan tjäna med Resurs Gold kort varierar beroende på dina köp, men det finns ingen övre gräns för hur många poäng du kan samla.

Finns det någon reseförsäkring inkluderad med Resurs Gold kort?

Ja, Resurs Gold kort kommer med en gratis reseförsäkring om du betalar minst 75% av resan med kortet.

Hur säkert är det att använda Resurs Gold kreditkort?

Att använda Resurs Gold kreditkort är mycket säkert. För varje transaktion du gör över 500 kronor, får du ett SMS-kvitto som en extra säkerhetsåtgärd.

Kreditkort jämförelse bakgrund
Intresserad av Resurs Gold?

TILL ANSÖKAN