Kreditkort jämförelse bakgrund
Kreditkort jämförelse logo

Bank Norwegian


Bank Norwegian ett utmärkt kreditkort att överväga och ligger på plats 2 av 9 i vår lista över bästa kreditkort 2024.

Det bästa med Bank Norwegian

För det första erbjuder Bank Norwegian upp till 150 000 kr i kredit. För det andra kommer du att njuta av 45 dagars räntefri kredit. Slutligen låter dig Norwegian-kortet tjäna cashback eller cashpoints på köp du gör med kortet.

 • Bank Norwegian kreditkort

Kortinformation

Bank Norwegian, en del av NOBA Bank Group, är en bank som specialiserar sig på konsumentfinansiering och deras kreditkort är inget undantag. Med Bank Norwegian kreditkort får du en kreditgräns på upp till 150 000 kr. Du får också upp till 45 räntefria dagar, vilket räcker för de allra flestas behov. Detta innebär att du har som minst 14 dagar på dig att betala fakturan när den väl kommer med dina köp.

Det mest unika med Norwegian kortet är dess bonussystem. Du tjänar antingen cashback eller cashpoints på alla dina varuköp beroende på vilket val du gjort. Samlar du cashpoints får du även extra mycket cashpoints vid köp av biljetter hos Norwegian, 3% för LowFare, 4% för LowFare+ och hela 5% för Flex. Kombinerar du detta med Norwegian Reward så kommer du snabbt tjäna mycket cashpoints vilka du kan använda för att betala eller delbetala för lowfare och flex biljetter hos Norwegian.

Väljer du istället cashback så fungerar det ännu enklare egentligen, för varje köp du gör så får du cashback som läggs i en pott. Du kan därefter när som helst logga in i Bank Norwegians app och trycka på att de skall användas för att minska din kreditkortsfaktura. Oavsett vad du väljer att tjäna så tjänar du 0,5 % bonus på dina varuköp upp till 100 000 kr per kalenderår.

Bank Norwegian Visa är också försäkringstätt. Det inkluderar både reseförsäkring och avbeställningsskydd. Om ditt flyg försenas, eller om du behöver avboka så kan du lita på att försäkringen kan hjälpa dig. Försäkringen inkluderar även försening av allmänt färdmedel, vilket är ganska unikt för ett kreditkort utan årsavgift. Man erbjuder även möjlighet att lägga till skydd för hyrbil till priset 249 kronor per år vilket kan vara prisvärt om du hyr bil ofta.

En annan fördel med Bank Norwegians kreditkort är att det inte har någon årsavgift. Ja, du läste rätt - kostnaden är 0 kr per år. Något ganska unikt är även att du kan föra över pengar eller betala räkningar genom den internetbank som du kan använda som kund med Bank Norwegians kreditkort. Detta gör kortet extremt prisvärt.

Men det finns också några saker att vara medveten om. För det första har kortet ett valutapåslag på 1,75% när du handlar i utländsk valuta. För det andra, även om du får 45 räntefria dagar, bör du vara medveten om att effektiv ränta är hög (21.93 %) om du inte betalar tillbaka i tid.

Hos Bank Norwegians får du även en rad smidigheter. Till exempel så kortet har kontaktlös betalning (Blipp, Apple Pay & Google Pay) vilket gör det snabbt och enkelt att göra köp. Du kan också logga in på ditt konto online för att hantera dina transaktioner och betala dina räkningar. De har även en riktigt bra app för deras kreditkort där du kan hantera kortet.

För att kunna ansöka om ett kreditkort från Bank Norwegian måste du vara minst 23 år gammal. Du kan enkelt ansöka online och hela processen är snabb och smidig. Efter godkännande får du ditt Norwegian-kort i brevlådan inom bara några dagar.

Läs mer

Fördelar med Bank Norwegian

 • Ingen årsavgift (0 kr)
 • 45 dagars räntefri kredit
 • 0,5% bonus på alla varuköp
 • Välj egen PIN-kod för kortet
 • Fria bankomatuttag i hela världen
 • Omfattande reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Kontaktlös betalning, Apple Pay & Google Pay

Nackdelar med Bank Norwegian

 • Valutapåslag på 1,75% för utländska köp
 • Höga räntekostnader om man inte betalar tillbaka inom 45 dagar
 • Åldersgräns på minst 23 år för att ansöka

Bästa kreditkortet 2024

Bank Norwegian har fått högt betyg i flera recensioner och kategoriseras ofta som ett av de bästa kreditkorten för 2024 och på vår topplista ligger det på plats 2/9. Med 0 kr i årsavgift, fria bankomatuttag och en räntefri period på upp till 45 dagar så är kortet mycket trevligt.

Omdöme av Bank Norwegian kreditkort

Vanliga frågor och svar om kreditkort från Bank Norwegian

Är Bank Norwegian bra som kreditkortsgivare?

Ja, Bank Norwegian är en pålitlig och bra bank som erbjuder ett kreditkort med många fördelar. Bank Norwegian kortet har ingen årsavgift och erbjuder upp till 45 räntefria dagar. Dessutom kan du tjäna cashback eller cashpoints för varje krona du spenderar vilket är mycket fördelaktigt.

Vad kan man säga om Bank Norwegians kreditkort utifrån recensioner?

Bank Norwegian kreditkort får generellt goda recensioner. Det som lyfts fram är deras bonussystem som låter en välja mellan cashback och cashpoints samt att reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår. Det är ett kort som passar utmärkt för de allra flesta oavsett om man flyger med Norwegian eller inte.

Hur fungerar bonussystemet med Bank Norwegian kreditkort?

Med Bank Norwegian kortet tjänar du cashback eller cashpoints på alla dina köp. För varje krona du spenderar får du 0,5% cashback eller cashpoints. Dessa cashpoints kan du sedan använda för att köpa lowfare biljetter hos Norwegian eller andra produkter och tjänster. Samlar du cashback så löser du istället in det när du önskar mot ett avdrag på din kreditkortsfaktura.

Hur fungerar det med uttag från bankomater med Bank Norwegian kreditkort?

När du gör ett uttag med ditt Bank Norwegian kort så tillkommer det ingen avgift för uttaget oavsett om du tar ut i Sverige eller utomlands. Du behöver inte heller betala ränta på pengarna så länge du betalar fakturan i sin helhet när den kommer. Vad vi känner till så är Norwegian ensamma om denna fördel.

Vilken är den effektiva räntan för Bank Norwegian kreditkort?

Den effektiva räntan för Bank Norwegian kreditkort är 21.93 % vilket är relativt högt, du åker på den om du inte betalar fakturan i sin helhet. Det är därför viktigt att vara medveten om detta och att planera dina betalningar noggrant.

Hur lång tid tar det innan pengarna kommer in på kontot från Bank Norwegian?

Om du gör en överföring från ditt Bank Norwegian konto kan det ta en till tre arbetsdagar innan pengarna är tillgängliga på det mottagande kontot.

Hur går det till att beställa ett nytt kort från Bank Norwegian?

Om du behöver ett nytt Bank Norwegian kort kan du enkelt beställa det via deras webbplats eller genom att kontakta kundtjänst. Det nya kortet kommer med samma PIN-kod som tidigare och du kan även se den i appen.

Finns det en värva-en-vän-funktion med Bank Norwegian kreditkort?

Nej, denna har tagits bort under senare år tyvärr. När kortet var nytt så kunde man bjuda in sina vänner och då fick båda cashpoints.

Vilken typ av Visa-kort erbjuder Bank Norwegian?

Bank Norwegian erbjuder ett Visa-kort av typen VISA Credit med flera fördelar. Det inkluderar bland annat reseförsäkring, avbeställningsskydd och möjligheten att tjäna bonus på dina köp.

Vem äger Bank Norwegian?

Bank Norwegian är en del av NOBA Bank Group. Det är en nordisk bank som specialiserar sig på konsumentfinansiering. Man ägdes från början av flygbolaget Norwegian men alltså inte längre.

Hur mycket är valutapåslaget med Norwegian kreditkort?

Med Norwegian kreditkort är valutapåslaget 1,75% när du gör köp i en valuta annan än svenska kronor.

Vilket kreditkort rekommenderas för användning utomlands?

Bank Norwegian kortet är ett utmärkt val för användning utomlands tack vare dess fria bankomatuttag, reseförsäkring och avbeställningsskydd. Dock bör du vara medveten om det 1,75% valutapåslaget för köp i utländsk valuta.

Vilka är villkoren för att skaffa Norwegian kreditkort?

För att använda Norwegian kreditkort måste du vara minst 23 år gammal och godkännas efter en kreditprövning.

Vad är den maximala kreditgränsen för Bank Norwegian kreditkort?

Den maximala kreditgränsen för Bank Norwegian kreditkort är 150 000 kronor, vilket ger dig en betydande finansiell flexibilitet.

Hur fungerar räntefria dagar med Bank Norwegian kreditkort?

Med Bank Norwegian kreditkort får du upp till 45 räntefria dagar. Det innebär att du inte behöver betala någon ränta på dina köp om du betalar tillbaka hela beloppet när fakturan förfaller.

Vilka försäkringar ingår med Bank Norwegian kreditkort?

Bank Norwegian kreditkort inkluderar en omfattande reseförsäkring och avbeställningsskydd. Detta ger dig extra trygghet när du reser.

Hur kan man se sin faktura för Bank Norwegian kreditkort?

Du kan se din faktura för Bank Norwegian kreditkort genom att logga in på ditt konto online eller titta i deras app. Fakturan kan också skickas till dig via e-post eller som en e-faktura.

Hur snabbt får man sitt Bank Norwegian kreditkort efter godkänd ansökan?

Efter att din ansökan har godkänts får du ditt Bank Norwegian kreditkort skickat till dig med posten. Det tar vanligtvis mellan 2 och 7 arbetsdagar innan du har kortet i din hand.

Kan man ändra sin PIN-kod för Bank Norwegian kreditkort?

Nej, du kan inte ändra din PIN-kod för ditt Bank Norwegian kreditkort. Däremot får du välja din egen PIN-kod när du ansöker om kreditkortet. Du kan även alltid se din PIN-kod i deras app efter att ha loggat in med mobilt bankID.

Hur mycket kan man förvänta sig att tjäna i CashPoints per månad med Bank Norwegian kreditkort?

Det beror på hur mycket du spenderar med kortet. Men om du använder kortet regelbundet för dina dagliga utgifter och särskilt för flygresor hos Norwegian så kan du förvänta dig att tjäna en anständig mängd CashPoints per månad.

Vad är fördelarna med att köpa Flex-biljetter hos Norwegian?

När du gör köp av Flex-biljetter hos Norwegian får du extra flexibilitet och kan ändra din bokning utan extra kostnad. Dessutom tjänar du fler CashPoints jämfört med att köpa LowFare-biljetter.

Vad får man för förmåner hos Bank Norwegian som kortinnehavare?

Hos Bank Norwegian får du många fördelar som möjligheten att tjäna CashPoints på alla dina köp, en omfattande reseförsäkring och upp till 45 räntefria dagar.

Hur skiljer sig Bank Norwegians kort från andra kreditkort på marknaden?

Bank Norwegians kort erbjuder en unik kombination av fördelar som inkluderar tjäna CashPoints på alla dina köp, ingen årsavgift och fria bankomatuttag.

Finns det någon möjlighet att betala fakturor med Bank Norwegian kreditkort?

Ja, du kan använda ditt Bank Norwegian kreditkort för att betala fakturor. För att göra det så loggar du in på mina sidor eller appen.

Hur ofta kan man göra uttag per dygn med Bank Norwegian kreditkort?

Antalet uttag du kan göra per dygn med ditt Bank Norwegian kreditkort har ingen begränsning utan är kopplat istället till vilka belopp du tar ut.

Vilka är de maximala och minimala uttagsbeloppen med Bank Norwegian kreditkort?

Det högsta uttagsbeloppet är vanligtvis 5000 kr per dygn och 15 000 kr per vecka om du befinner dig i Sverige. I utlandet är gränserna de dubbla. Men det är viktigt att känna till att de lokala bankomaterna kan ha egna max gränser.

Finns det några avgifter för att använda Bank Norwegian kreditkort i Norge?

Om du använder kortet i Norge kommer det inte att finnas några extra avgifter förutom valutapåslag på 1,75% om transaktionen inte görs i svensk krona.

Var kan man läsa mer om villkoren för Bank Norwegian kreditkort?

För att läsa mer om alla villkor och förmåner med Bank Norwegian kreditkort kan du besöka deras officiella webbplats.

Hur kan man ta del av erbjudanden och kampanjer med Bank Norwegian kreditkort?

För att ta del av de senaste erbjudandena och kampanjerna kan du logga in i appen. Där kommer du att hitta information om hur du kan maximera dina CashPoints och andra förmåner.

Kreditkort jämförelse bakgrund
Intresserad av Bank Norwegian?

TILL ANSÖKAN