Kreditkort jämförelse bakgrund
Kreditkort jämförelse logo

Coop Mastercard


Coop Mastercard ett utmärkt kreditkort att överväga och ligger på plats 3 av 9 i vår lista över bästa kreditkort 2024.

Det bästa med Coop Mastercard

Coop Mastercard ger dig möjlighet att samla poäng på alla dina köp, inte bara hos Coop. Kortet kommer med en räntefri kredit och du har möjlighet att välja e-faktura för enkel och säker betalning. Dessutom är årsavgiften för det första året gratis vilket gör att du sparar pengar.

  • Coop Mastercard kreditkort
Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 20,28 % vid betalning med e-faktura (24,00 % med pappersfaktura) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 22 021 kr vid betalning med e-faktura (22 369 kr med pappersfaktura).

Kortinformation

Coop Mastercard är mer än bara ett betal och kreditkort. Det erbjuder en rad fördelar som gör det till ett av de bästa kreditkorten på marknaden 2024. Kortet är utfärdat av Entercard Group, vilket ger en extra nivå av säkerhet och förtroende.

Med Coop Mastercard får du poäng per krona du spenderar. För varje spenderad krona hos Coop får du 1 poäng, och för köp utanför Coop får du 0,5 poäng per krona. Detta innebär att om du handlar för 20 000 kr hos Coop, kan du förvänta dig 20 000 poäng.

Betalning med e-faktura är en annan stor fördel med Coop Mastercard. Du kan enkelt logga in på Mitt Coop och välja e-faktura som din betalningsmetod. Med e-faktura slipper du pappersfakturan och får din faktura direkt i din internetbank och via appen.

Coop Mastercard har en årsavgift på 295 kr, men du får alltid årsavgiften gratis för det första året. Om du väljer att få din faktura som en pappersfaktura tillkommer en avgift på 29 kr, men med e-faktura så slipper du avgiften helt.

Kortet kommer med en effektiv ränta på 20,28 % om du väljer att inte betala hela fakturabeloppet direkt. Om du nyttjar en kredit på 20 000 kr och betalar tillbaka den inom 12 månader, kommer den effektiva räntan att vara just 20,28 %.

Förutom e-faktura finns det flera andra sätt att betala din faktura. Du kan göra det via appen, där du enkelt loggar in med ditt mobila BankID. Du kan också överföra pengar eller betala räkningar direkt från ditt Coop Mastercard genom att logga in på ditt Coop Mastercard.

Du kan enkelt logga in på ditt Coop Mastercard för att se dina transaktioner, kontrollera ditt saldo och hantera ditt kort. Det är också där du kan välja att få e-faktura istället för pappersfaktura, vilket ger dig större kontroll över dina utgifter.

Säkerheten är hög med Coop Mastercard. Du loggar enkelt in med mobilt BankID och har möjlighet att spärra ditt kort direkt via appen om det skulle försvinna.

Kortet kommer även med en rad olika försäkringar, inklusive en förlängd garanti på vissa köp. Detta är särskilt användbart om du planerar att göra stora inköp som hemelektronik eller vitvaror.

Med Coop Mastercard Mer får du tillgång till ytterligare fördelar som extra bonuspoäng på vissa köp och specialerbjudanden som endast är tillgängliga för Coop-kunder.

Coop Mastercard har en användarvänlig app där du kan hantera alla aspekter av ditt kort. Du kan som sagt se ditt saldo, dina transaktioner och dina samlade poäng. Du kan också spärra ditt kort direkt via appen om det behövs.

Läs mer

Fördelar med Coop Mastercard

  • Bonuspoäng på alla köp
  • Smidig betalning med e-faktura
  • Gratis årsavgift det första året
  • Flera olika försäkringar och garantier
  • Användarvänlig app för enkel hantering

Nackdelar med Coop Mastercard

  • Kräver medlemskap hos Coop för att få ansöka om kortet
  • Årsavgift tillkommer efter det första året
  • Högre avgift för pappersfaktura
  • Effektiv ränta är hög om du inte betalar hela fakturabeloppet i tid

Bästa kreditkortet 2024

Coop Mastercard har fått högt betyg i flera recensioner och kategoriseras ofta som ett av de bättre kreditkorten för 2024 och på vår topplista ligger det på plats 3/9. Med 295 kr i årsavgift, poängsystem och en räntefri period på upp till 55 dagar så är kortet mycket trevligt.

Omdöme av Coop Mastercard kreditkort

Vanliga frågor och svar om kreditkort från Coop Mastercard

Är Coop Mastercard ett kreditkort?

Ja, Coop Mastercard är ett kreditkort. Kortet ger dig räntefri kredit upp till 55 dagar och möjligheten att samla bonuspoäng på dina köp.

Är Mastercard och Maestro samma sak?

Nej, Mastercard och Maestro är inte samma sak. Coop Mastercard är ett kreditkort som erbjuder bonuspoäng, medan Maestro är oftast ett bankkort.

Hur är recensionerna för Coop Mastercard?

Coop Mastercard har generellt positiva recensioner, särskilt för dess bonuspoäng och gratis årsavgift första året. Det är också mycket omtyckt för möjligheten att få en e-faktura på sina köp.

Är kreditkort verkligen värt det?

För många personer är Coop Mastercard kreditkort värt det eftersom det erbjuder bonuspoäng varje gång du handlar med kortet och har en räntefri period på 55 dagar.

Hur fungerar Coop Mastercard som ett kreditkort?

Coop Mastercard fungerar genom att erbjuda räntefri kredit upp till 55 dagar. Du kan även samla upp till 0,5 poäng per krona när du handlar utanför Coop.

Hur fungerar Coop som en butikskedja?

Coop är en butikskedja där du kan handla dagligvaror och andra produkter. Om du handlar på Coop med ditt Coop Mastercard så får du 0,5 poäng extra per spenderad krona.

Kan man höja kreditgränsen på Coop Mastercard?

Ja, du kan ansöka om att höja kreditgränsen på ditt Coop Mastercard. Det maximala beloppet för en nyttjad kredit kan vara upp till 50 000 kronor.

Hur får man ett nytt Coop Mastercard?

Om du behöver ett nytt kort kan du enkelt ansöka om ett nytt Coop Mastercard via deras hemsida eller genom att kontakta kundtjänst.

Vad är kreditgränsen för Coop Mastercard?

Kreditgränsen för Coop Mastercard varierar men kan gå upp till 50 000 kronor.

Vilka är villkoren för Coop Mastercard?

Villkoren för Coop Mastercard inkluderar bland annat en årsavgift på 295 kr (första året gratis) och möjligheten att samla bonuspoäng på dina köp.

Vad kostar Coop Mastercard?

Årsavgiften för Coop Mastercard är 295 kr efter det första året. Det finns också en avgift för kontantuttag av minst 1,50% (minst 35 kr) per uttag.

Finns det valutapåslag för Coop Mastercard?

Ja, det finns en avgift för valutapåslag på 1,75 % när du använder Coop Mastercard för köp i utländsk valuta.

Vem äger Mastercard?

Mastercard ägs inte av Coop eller Entercard Group. Det är ett eget globalt företag som samarbetar med olika finansinstitut, inklusive Coop och Entercard Group.

Vilka Coop kort finns det?

Det finns flera olika Coop kort så some Coop Mastercard och Coop MedMera-kort. Coop Mastercard är dock det som ger dig möjlighet att samla bonuspoäng och har en räntefri kredit upp till 55 dagar.

Vilka kreditkort är bäst enligt recensioner?

Enligt recensioner är Coop Mastercard ett av de bästa kreditkorten, särskilt för de som ofta handlar på Coop och vill dra nytta av bonuspoäng och räntefri kredit upp till 55 dagar.

Vilket kreditkort ska man ha?

Valet av kreditkort beror på dina behov. Coop Mastercard är särskilt bra för de som ofta handlar hos Coop och vill ha räntefri kredit.

Har Coop Mastercard någon försäkring?

Ja, Coop Mastercard kommer med en mängd försäkringar som ger dig extra skydd och säkerhet när du handlar med kortet.

Kan jag föra över pengar med Coop Mastercard?

Ja, du kan föra över pengar med ditt Coop Mastercard genom att logga in på kortet.

Kan jag öppna Coop Mastercard för internetköp?

Ja, du kan öppna ditt Coop Mastercard för internetköp genom att logga in på ditt kort.

Kan jag ha en betalningsfri månad med Coop Mastercard?

Ja, det är möjligt att ha en betalningsfri månad med Coop Mastercard, men du bör se villkor för mer information.

Kan jag betala räkningar med Coop Mastercard?

Ja, du kan betala räkningar med ditt Coop Mastercard. För att göra det så behöver du logga in på ditt kort.

Finns det möjlighet för extrakort med Coop Mastercard?

Ja, det finns möjlighet att få ett extrakort med ditt Coop Mastercard. Detta kan vara praktiskt om du vill dela kontot med en familjemedlem eller partner.

Kreditkort jämförelse bakgrund
Intresserad av Coop Mastercard?

TILL ANSÖKAN