Coop Mastercard

Coop Mastercard är ett kreditkort som kostar 0 kr år 1, därefter 295 kr/år med en kredit på upp till 50 000 kr som du kan använda när du behöver. Du betalar endast ränta för den del av krediten du använder ifall du väljer att delbetala. Du har 56 räntefria dagar på hela krediten. Efter de räntefria dagarna är krediträntan 15,95 % på det utnyttjade kreditbeloppet.

Betalar du hela fakturabeloppet när räkningen kommer så tillkommer alltså ingen kreditränta på dina varuköp.

För att ansöka om kreditkortet från Coop Mastercard måste du ha fyllt 18 år. Ansökan tar bara några minuter och du får svar direkt.

Klicka här för att ansöka nu!

Frågor och svar om Coop Mastercard

Kan man logga in på Coop Mastercard?

Ja, du loggar in på Mina Sidor genom att legitimera dig med BankID eller Mobit BankID. När du loggar in på Mina Sidor kan du se en mängd olika saker, bland annat får du en översikt över ditt saldo och du kan även hitta dina fakturor där.

Hur funkar Coop Mastercard kreditkort?

Coop Mastercard kreditkort fungerar precis som de flesta andra kreditkort på så vis att du handlar på kredit och sedan får en faktura varje månad. När du fått fakturan kan du välja om du vill betala hela beloppet du utnyttjat på en gång eller om du vill dela upp betalningen över en längre tid. Dock måste minst tre procent av skulden betalas varje månad, eller som lägst 150 kronor.

Med ett Coop Mastercard kan du göra kontantuttag på upp till 2000 kronor i Coops butiker, med reservation för att det beror på butikens tillgång till kontanter.

Samarbetar Coop Mastercard med butiker?

Ja, Coop Mastercard samarbetar med en stor mängd olika butiker och företag. När du använder ditt Coop Mastercard för att handla samlar du poäng när du handlar i din Coop-butik eller hos någon av Coops partners.

Som innehavare av Coop Mastercard kan du ta del av förmånliga partnererbjudanden inom nöjen, resor, hotell och mycket mer.

Har Coop Mastercard någon bonus?

Ja, med Coop Mastercard samlar du poäng varje gång du handlar hos Coop eller någon av Coops samarbetspartners. När du använder ditt Coop Mastercard för att handla hos någon av dessa tjänar du en poäng per krona du handlar för.

Poängen kan du sedan omvandla till värdecheckar eller upplevelser och produkter hos någon av Coops många partners som t.ex. SAS Eurobonus.

Vilken kundtjänst har Coop Mastercard?

Coop Mastercard har en kundtjänst som går att nå via telefon varje helgfri vardag mellan klockan 9 och klockan 18. Coop Mastercard kundtjänst går också att kontakta via e-post.

På sin hemsida har Coop Mastercard också en utförlig sektion för frågor och svar där kortinnehavare kan hitta svar på många frågor som rör kreditkortet.

Är Coop Mastercard ett mastercard?

Ja, Coop Mastercard är ett Mastercard. Du kan använda det i så gott som alla bankomater och butiker i hela Sverige och även utomlands i större delen av världen.

Hur sätts räntan på Coop Mastercard?

Coop Mastercard kreditkort har en årsränta som räknas på skulden du delbetalar. Om du delbetalar de köp som du gör med ditt Coop Mastercard kreditkort tillkommer en räntekostnad på den del av skulden som kvarstår, och den räntekostnaden baseras alltså på årsräntan.

Vilken aktuell räntesats som gäller för dig ser du på dina fakturor samt under fliken Kontoinformation inne på Mina Sidor.

Vilka betyg får Coop Mastercard i olika recensioner?

Coop Mastercard får ofta mycket goda omdömen i recensioner hos sidor som recenserar olika kreditkort. Något som ofta nämns är att Coop Mastercard är ett mycket förmånligt kreditkort för den som har ett stort matkonto eftersom att ju mer du handlar, desto större rabatter får du och desto större bonusar har du chansen att ta del av.

Coop Mastercard kreditkort brukar också få höga betyg tack vare att det ingår en väldigt bra reseförsäkring som ger dig som kortinnehavare en stor trygghet på resan ifall det skulle hända något oförutsett.

Var hittar man sin faktura från Coop Mastercard?

Din faktura från Coop Mastercard hittar du inne på Mina Sidor när du loggar in på Mitt Coop Mastercard. För att logga in behöver du först legitimera dig med hjälp av BankID eller Mobilt BankID.

När du är inloggad hittar du dina fakturor under fliken “tidigare fakturor och inställningar”.

Har Coop Mastercard en app?

Ja, Coop Mastercard har en app där du kan samla all information om ditt Coop Mastercard kreditkort och dina eventuella lån på ett och samma ställe. Appen har ett modern gränssnitt och är snabb och smidig och därmed väldigt enkel att använda.

Appen är gratis att ladda hem och finns att hämta hos de flesta stora appbutikerna, till exempel App Store och Google Play.

Vilka omdömen brukar Coop Mastercard få?

Coop Mastercard kreditkort får oftast positiva omdömen när sajter som recenserar olika kreditkort delar ut betyg. Något Coop Mastercard ofta får beröm för är att det är ett mycket förmånligt kreditkort för den som exempelvis har ett stort matkonto eftersom att ju mer du handlar hos Coop, desto större bonusar och rabatter får du.

Något annat som Coop Mastercard ofta får mycket beröm för är den förmånliga försäkringen som ingår för alla som har ett Coop Mastercard kreditkort. Den gör det lätt att känna trygghet på resan och täcker det mesta som skulle kunna hända på resande fot, inklusive oförutsedda händelser.

Finns e-faktura hos Coop Mastercard?

Ja, Coop Mastercard kreditkort erbjuder e-faktura som du kan ansluta till via din internetbank. För att ansluta behöver du logga in på din internetbank och söka på “Coop Mastercard” och sedan följa anvisningarna.

Du väljer själv om du vill bli aviserad med det lägsta beloppet att betala eller om du vill bli aviserad med det totala skuldbeloppet. Vid betalning kan du själv alltid ändra till det belopp som du önskar betala, dock måste det vara minst tre procent av din skuld eller som minst 150 kronor.

Kan jag ansluta Coop Mastercard till autogiro?

Nej, det går inte att ansluta Coop Mastercard kreditkort till autogiro i dagsläget. Däremot går det bra att registrera e-faktura via din internetbank.

Har Coop Mastercard någon reseförsäkring?

Ja, Coop Mastercard kreditkort har en mycket förmånlig kompletterande reseförsäkring som bland annat innehåller avbeställningsskydd och förseningsförsäkring. Försäkringen ger också ett skydd för din familj och/eller upp till tre medresenärer.

Något som gör Coop Mastercard kreditkorts reseförsäkring extra förmånlig är att den också innehåller självriskeliminering för hyrbil både inom Sverige och utomlands. Om det under resans gång skulle inträffa en skada på din hyrbil kan du få ersättning på ett belopp upp till 15 000 kronor.

Kan jag ta ut i bankomat med Coop Mastercard?

Ja, du kan ta ut kontanter i bankomat med ditt Coop Mastercard kreditkort både i Sverige och utomlands. Vid kontantuttag eller köp av valuta tillkommer en avgift på 1,5 procent av uttaget belopp, men som lägst 35 kronor per tillfälle.

När du tar ut pengar i Coops butiker tillkommer dock ingen avgift.

Läs mer om Coop Mastercard

Jämför fler kreditkort