Kreditkort jämförelse bakgrund
Kreditkort jämförelse logo

Swedbank Kreditkort


Swedbank Kreditkort ett utmärkt kreditkort att överväga och ligger på plats 4 av 9 i vår lista över bästa kreditkort 2024.

Det bästa med Swedbank Kreditkort

Med Swedbank kreditkort får du tillgång till 55 räntefria dagar, en inbyggd reseförsäkring och möjligheten att samla alla dina köp på en månadsfaktura. Dessutom om du är nyckelkund hos Swedbank så kan du dra nytta av extra förmåner och lägre avgifter.

  • Swedbank Kreditkort kreditkort
Utnyttjad kredit på 20 000 kr: effektiv räntan är för närvarande 14,54 % (Nyckelkund: 12,45%) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 483 kr (Nyckelkund: 21 288 kr*) .

Kortinformation

Swedbank kreditkort kommer i flera olika varianter, bland annat betal- och kreditkort Mastercard, Mastercard Guld och Mastercard Platinum. Dessa kort är utfärdade i samarbete med Entercard Group AB. Om du är nyckelkund hos Swedbank så kan du dra nytta av extra förmåner som lägre avgifter. Årsavgiften för ett standard Swedbank kreditkort är 195 kr.

Räntan är för närvarande varierande och beror på flera faktorer så som om du är nyckelkund eller inte. För kontantuttag utgår en avgift, minst 3% av det uttagna beloppet med en minimumavgift av 45 kr. Därutöver tillkommer en valutaväxlingspåslag om 1,65% på valutakursen för köp och uttag i utländsk valuta.

Du kan välja mellan att betala hela beloppet vid månadsskiftet eller dela upp betalningen över en längre period. Om du väljer att betala hela beloppet så undviks räntekostnader. Om du väljer att dela upp betalningen så kan den effektiva räntan bli hög beroende på hur många månader du väljer att dela upp det på.

Swedbank kreditkort har en flexibel kreditgräns som går att anpassa efter dina behov. Krediten kan sträcka sig upp till 20 000 kr - 100 000 kr eller mer beroende på din finansiella situation. Kortet är inte bara användbart i Sverige utan även internationellt tack vare Mastercard-samarbetet.

En av de mest framstående egenskaperna med Swedbank kreditkort är den inbyggda reseförsäkringen. Denna försäkring aktiveras automatiskt när du betalar minst 75% av din resa med kortet. Försäkringen inkluderar bland annat avbeställningsskydd och bagageförsäkring.

Swedbank kreditkort inkluderar även en köpförsäkring som ger dig extra skydd vid inköp. Dessutom har Swedbank ett samarbete med Trygg Hansa, vilket innebär att du får tillgång till ytterligare försäkringar och tjänster.

Swedbank erbjuder en lättanvänd internetbank och app där du kan hantera ditt kreditkort. Via internetbanken eller appen kan du bland annat spärra ditt kort, se ditt saldo och genomföra överföringar.

För att ansöka om ett Swedbank kreditkort krävs det att du är minst 18 år gammal och har en stabil ekonomi. Ansökningsprocessen görs online på deras hemsida och du får svar på din ansökan direkt vanligtvis.

Swedbank har en utmärkt kundservice som är tillgänglig via telefon och e-post. De erbjuder även support via sin app och internetbank för de som föredrar digitala kanaler.

Swedbanks kreditkort är även utrustade med senaste säkerhetsteknologin. Om du skulle förlora ditt kort, kan du snabbt spärra det via appen eller genom att ringa kundtjänst.

Vissa varianter av Swedbank kreditkort kommer med bonusprogram där du kan samla poäng på dina inköp.

Läs mer

Fördelar med Swedbank Kreditkort

  • Upptill 55 räntefria dagar
  • Inbyggd reseförsäkring
  • Möjlighet att samla alla köp på en månadsfaktura
  • Extra förmåner för nyckelkunder

Nackdelar med Swedbank Kreditkort

  • Avgift för kontantuttag
  • Valutaväxlingspåslag för utlandsanvändning

Bästa kreditkortet 2024

Swedbank Kreditkort har fått högt betyg i flera recensioner och kategoriseras ofta som ett av de bästa kreditkorten för 2024 och på vår topplista ligger det på plats 4/9. Särskilt bra är det för de som redan är kunder hos Swedbank och kan dra nytta av nyckelkundsförmåner.

Omdöme av Swedbank Kreditkort

Vanliga frågor och svar om Swedbank Kreditkort

Är Swedbank kreditkort bra?

Ja, Swedbank kreditkort är utmärkta för de som söker flexibilitet och säkerhet. De kommer i olika varianter som kreditkort Mastercard Guld och kreditkort Mastercard Platinum och inkluderar en rad fördelar som reseförsäkring och bonus.

Hur fungerar Swedbank kreditkort?

Swedbank kreditkort fungerar genom att ge dig möjlighet att handla nu och betala senare. Du har upp till 55 räntefria dagar där krediten kan nyttjas utan avgift. Och du får allt samlat på en månadsfaktura.

Hur betalar man med Swedbank kreditkort?

Med Swedbank kreditkort kan du betala genom att dra kortet i butiker eller använda det för onlineköp. Alla dina köp samlas på en månadsfaktura som du sedan betalar.

När kommer fakturan för Swedbank kreditkort?

Fakturan för Swedbank kreditkort kommer vanligtvis i början av varje månad och innehåller alla de transaktioner du har gjort under den föregående månaden.

Vad ingår i Swedbanks Mastercard?

I Swedbanks Mastercard ingår en rad olika funktioner och förmåner som reseförsäkring, bonusprogram och möjlighet till räntefria köp.

Har Swedbank Visa-kort?

Nej, Swedbank erbjuder främst kreditkort Mastercard Guld och kreditkort Mastercard Platinum. Just nu erbjuder de inte Visa-kort.

Vad kostar det att ha ett kreditkort från Swedbank?

Årsavgiften för ett standard Swedbank kreditkort är 195 kr. Om du är nyckelkund hos Swedbank så får du även fördelar.

Vilka bankkort erbjuder Swedbank?

Swedbank erbjuder flera olika typer av bankkort samt kreditkort Mastercard, Mastercard Guld och kreditkort Mastercard Platinum. De har även bankkort för barn och olika typer av debitkort.

Vad är räntan på Swedbank kreditkort?

Räntan på Swedbank kreditkort är varierande beroende på om du är nyckelkund eller inte och den effektiva räntan varierar också därav.

Hur tar man ut pengar med Swedbank kreditkort?

Du kan ta ut pengar med ditt Swedbank kreditkort från en bankomat. Observera att en avgift på lägst 3% (minst 45 kr) tillkommer för kontantuttag.

Kan man se saldo på Swedbank kreditkort?

Ja, du kan se ditt saldo på Swedbank kreditkort genom att logga in på internetbanken eller via Swedbank-appen.

Är det möjligt att göra överföringar med Swedbank kreditkort?

Ja, du kan göra överföringar med ditt Swedbank kreditkort via internetbanken eller Swedbank-appen.

Hur länge tar det att få ett Swedbank kreditkort?

Efter att din ansökan har godkänts tar det vanligtvis några arbetsdagar för dig att motta ditt Swedbank kreditkort.

Hur fungerar valutapåslaget på Swedbank kreditkort?

Swedbank kreditkort har en valutaväxlingspåslag på 1,65% på valutakursen för köp och uttag i utländsk valuta.

Hur kontaktar man Swedbank angående kreditkort?

Du kan kontakta Swedbank kundtjänst via telefon eller e-post för alla frågor angående ditt kreditkort. Du kan också få hjälp via deras app eller internetbank.

Vilka krav ställer Swedbank för att få kreditkort?

För att få ett Swedbank kreditkort måste du vara minst 18 år gammal och ha en stabil ekonomi. Du kan ansöka online på deras sida och få svar direkt oftast.

Vilken typ av kreditkort är bäst att ha?

Det beror på dina behov. Swedbank erbjuder kreditkort Mastercard som är bra för de som reser ofta och vill ha extra förmåner som reseförsäkring.

Kan man betala sin Swedbank kreditkortsfaktura med e-faktura?

Ja, Swedbank erbjuder e-faktura som en betalningsmetod för din månatliga kreditkortsfaktura.

Kan man få bonus på Swedbank kreditkort?

Ja, Swedbank kreditkort erbjuder bonuspoäng på vissa av deras kort.

Vad är minsta beloppet att betala på Swedbank kreditkort?

Det minsta beloppet att betala på Swedbank kreditkort varierar, men det är vanligtvis lägst 150 kr eller en viss procent av det totala beloppet.

Hur fungerar Swedbank kreditkort för studenter?

Swedbank har särskilda kreditkortserbjudanden för studenter, inklusive förmåner som är anpassade för en studentlivsstil.

Vad är kontantuttagsavgiften för Swedbank kreditkort?

Kontantuttagsavgiften för Swedbank kreditkort är lägst 3% (minst 45 kr) per uttag.

Finns det avbeställningsskydd i Swedbank kreditkort?

Ja, Swedbank kreditkort inkluderar avbeställningsskydd som en del av deras reseförsäkring.

Kreditkort jämförelse bakgrund
Intresserad av Swedbank Kreditkort?

TILL ANSÖKAN