Swedbank Kreditkort

Swedbank Kreditkort är ett kreditkort som kostar 195 kr/år med en kredit på upp till 100 000 kr som du kan använda när du behöver. Du betalar endast ränta för den del av krediten du använder ifall du väljer att delbetala. Du har 56 räntefria dagar på hela krediten. Efter de räntefria dagarna är krediträntan 10,95 % på det utnyttjade kreditbeloppet.

Betalar du hela fakturabeloppet när räkningen kommer så tillkommer alltså ingen kreditränta på dina varuköp.

För att ansöka om kreditkortet från Swedbank Kreditkort måste du ha fyllt 18 år. Ansökan tar bara några minuter och du får svar direkt.

Klicka här för att ansöka nu!

Frågor och svar om Swedbank Kreditkort

Kan man logga in på Swedbank Kreditkort?

Ja, man kan logga in på Swedbank Kreditkort. Om du vill kunna genomföra en saldoöverföring eller betala en räkning från ditt kreditkort behöver du logga in till funktionen med hjälp av BankID eller Mobilt BankID. När du loggar in kommer du till en sida som tillhandahålls av kreditgivaren Entercard som samarbetar med Swedbank och Sparbankerna.

Hur funkar Swedbank Kreditkort?

Swedbank Kreditkort fungerar precis som ett vanligt kreditkort och skiljer sig inte nämnvärt från liknande alternativ som finns på marknaden. Dina inköp och uttag samlas på en faktura som du får en gång i månaden.

När du fått fakturan kan du välja att dela upp betalningen eller betala hela skuldbeloppet på en gång. Om du väljer att dela upp betalningen måste minst tre procent av skulden betalas av varje månad, lägsta betalning är 150 kronor. Kreditkostnaden blir högre om du delar upp betalningen jämfört med om du hade betalat hela beloppet på en och samma gång.

Samarbetar Swedbank Kreditkort med butiker?

Ja, Swedbank Kreditkort samarbetar med ett antal samarbetspartners och som kortinnehavare har du möjlighet att ta del av vissa erbjudanden. Men rent generellt är det inte bonusar och erbjudanden som är kreditkortets största styrkor.

Har Swedbank Kreditkort någon bonus?

Nej, Swedbank Kreditkort har ingen bonus. Däremot kan du som kortinnehavare ta del av vissa erbjudanden från Swedbanks samarbetspartners.

För den som är ute efter bonusar och förmåner är två andra kreditkort från Swedbank, Platinum och Guld, betydligt bättre alternativ eftersom de erbjuder bonuspoäng för varje spenderad krona. Bonuspoängen kan sedan användas för att ta del av erbjudanden som kommer löpande och kan gälla allt från hemelektronik till evenemang och resor.

Vilken kundtjänst har Swedbank Kreditkort?

Kortinnehavare som innehar ett Swedbank Kreditkort kan vända sig till Swedbanks kundtjänst. Den går att kontakta på flera sätt. Ett av de vanligaste sätten att kontakta Swedbanks kundtjänst är genom att på klassiskt manér lyfta luren och ringa in, vilket man kan göra alla dagar förutom under storhelger mellan klockan 7 och 20.

Swedbanks kundtjänst går dessutom att nå genom att chatta med bankens virtuella assistent, genom att ställa en fråga på Facebook eller genom att besöka ett av Swedbanks alla bankkontor.

Är Swedbank Kreditkort ett mastercard?

Ja, Swedbank Kreditkort är ett mastercard. Det går att använda kortet för att handla och ta ut pengar både i Sverige och i större delen av världen.

Hur sätts räntan på Swedbank Kreditkort?

Räntan på Swedbank Kreditkort är förutbestämd och satt till 10,95 procent. Jämfört med många andra kreditkort är detta en låg räntesats och därmed ett av kortets många fördelar som du som kortinnehavare kan ta del av med ett Swedbank Kreditkort.

Vilka betyg får Swedbank Kreditkort i olika recensioner?

Swedbank Kreditkort får ofta skyhöga betyg när sidor som recenserar olika kreditkort säger sitt och kortet anses bland många vara nummer ett bland kreditkort på marknaden. Några stora fördelar med Swedbank Kreditkort är att kortet har en låg räntesats, låga avgifter och en proffsig kundservice.

En av få nackdelar med Swedbank Kreditkort enligt recensenterna är att deras bonussystem är sämre än konkurrerande kreditkort på marknaden.

Var hittar man sin faktura från Swedbank Kreditkort?

Fakturan från Swedbank Kreditkort kommer en gång i månaden och du kan välja om du vill få den hemskickad med posten som pappersfaktura eller om du vill få en digital faktura skickad till din e-postadress.

Du kan dessutom välja att få din månadsfaktura som e-faktura i internetbanken eller i Swedbanks app. Där kan du betala fakturan direkt med bara några enkla klick.

Har Swedbank Kreditkort en app?

Ja, kortinnehavare som har Swedbank kreditkort kan ladda hem Swedbanks app och logga in genom den. Där kan man se saldo, transaktioner och fakturor bland mycket annat. Med hjälp av appen kan man dessutom ansluta kortet till Apple Pay och därigenom använda sitt Swedbank Kreditkort när man betalar direkt med mobilen.

Vilka omdömen brukar Swedbank Kreditkort få?

Swedbank Kreditkort får ofta lysande omdömen på sidor där användare själva kan recensera och betygsätta olika kreditkort bland mycket annat.

Swedbank Kreditkort får ofta skyhöga betyg när sidor som recenserar olika kreditkort säger sitt och kortet anses bland många vara nummer ett bland kreditkort på marknaden. Några stora fördelar med Swedbank Kreditkort är att kortet har en låg räntesats, låga avgifter och en proffsig kundservice.

En av få nackdelar med Swedbank Kreditkort enligt recensenterna är att deras bonussystem är sämre än konkurrerande kreditkort på marknaden..

Finns e-faktura hos Swedbank Kreditkort?

Ja, du kan välja att få din faktura från Swedbank Kreditkort som e-faktura. E-fakturan ser du då direkt i internetbanken eller i Swedbanks app och där kan du betala den direkt med hjälp av några enkla klick.

Kan jag ansluta Swedbank Kreditkort till autogiro?

Det går att registrera autobetalning för din faktura från Swedbank Kreditkort. Betalningen av e-fakturan sker då automatiskt utan att du behöver godkänna varje enskild betalning.

Att ansluta till autobetalning för dina e-fakturor från Swedbank Kreditkort ingår i tjänsten och det kostar dig alltså ingenting extra.

Har Swedbank Kreditkort någon reseförsäkring?

Ja, för dig som innehavare av ett Swedbank Kreditkort ingår en kompletterande reseförsäkring från Mastercard när du betalar din resa med ditt kreditkort.

Försäkringen gäller för dig som kortinnehavare men även för din make eller maka, partner eller sambo samt för barn under 23 år som är folkbokförda på samma adress, vare sig de reser tillsammans med kortinnehavaren eller på egen hand. Försäkringen gäller även för barnbarn som följer med sina mor- eller farföräldrar på resa utan föräldrarnas sällskap.

Försäkringen gäller dessutom även för en person som inte är familjemedlem om du som kortinnehavare har betalat resan med ditt Swedbank Kreditkort, förutsatt att personen vid resans betalning hade ett giltigt kort från Swedbank eller sparbankerna med en tillhörande kompletterande kortförsäkring vid resa.

Kan jag ta ut i bankomat med Swedbank Kreditkort?

Ja, du kan ta ut kontanter i bankomat med ditt Swedbank Kreditkort både i Sverige samt i de flesta länder i världen vilket kan vara väldigt bra om du tänkt ge dig ut och resa. Swedbank Kreditkort anses allmänt vara ett av de säkraste korten på marknaden och fungerar därmed utmärkt att använda om du vill ta ut pengar utomlands.

Läs mer om Swedbank Kreditkort

Jämför fler kreditkort