Kreditkort jämförelse bakgrund
Kreditkort jämförelse logo

Shell Mastercard


Shell Mastercard ett utmärkt kreditkort att överväga och ligger på plats 5 av 9 i vår lista över bästa kreditkort 2024.

Det bästa med Shell Mastercard

Shell Mastercard erbjuder inte bara förmånliga rabatter vid tankning utan också en rad andra finansiella fördelar och försäkringar. Du kan betala räkningar med Shell Mastercard och samtidigt tjäna bonuspoäng. Dessutom ingår en kompletterande reseförsäkring.

  • Shell Mastercard kreditkort

Kortinformation

Shell Mastercard är mer än bara ett kreditkort. Det är ett ekonomiskt verktyg som inte enbart ger dig 15 öre rabatt per liter när du tankar hos Shell, utan också en rad andra förmåner och tjänster. Kortet ges ut av Ikano Bank och är en del av Mastercards globala nätverk.

Kreditgränsen varierar mellan 10 000 kr och 100 000 kr. Årsavgiften är 0 kr och kortet stöder e-faktura vilket minimerar pappersanvändning. Det är också möjligt att betala räkningar med Shell Mastercard genom tjänsten Betalo, vilket ger dig mer frihet i din vardagsekonomi.

För varje liter du tankar hos Shell får du 15 öre rabatt. Men detta är inte allt, du får också bonus på alla dina köp. Bonusen betalas ut fyra gånger per år och samlas ihop genom att du får 0,5% på dina varuköp.

En kompletterande reseförsäkring ingår när du betalar minst 75% av resan med ditt Shell Mastercard. Denna försäkring kan vara ovärderlig och om du tankar fel så finns det en för det försäkring. Om olyckan är framme och du behöver bärgning, har du ett självriskskydd med ditt Shell Mastercard.

Med Shell Mastercard betalar du 0 kr i årsavgift. Du får också en faktura med 30 dagars betalningsvillkor, vilket ger dig tid att hantera dina finanser.

Ikano Bank är den finansiella institutionen bakom Shell Mastercard. Banken är känd för sin pålitlighet och högkvalitativa kundservice, som är tillgänglig från 09:00 till 17:00 varje vardag.

Om du har frågor och svar om Shell Mastercard, är det lätt att få den informationen du behöver. Kundtjänst och en FAQ-sektion finns tillgängliga på Shell Mastercards webbplats.

Om du förlorar ditt kort eller om det blir stulet, kan du enkelt spärra det via kundtjänst eller genom att logga in på ditt konto. Säkerheten är hög och du kan känna dig trygg med ditt Shell Mastercard.

För att göra det enkelt för dig att hantera dina betalningar erbjuder Shell Mastercard e-faktura. Du kan också välja att betala med manuell överföring via internetbanken.

Det är möjligt att få ett extrakort kopplat till ditt Shell Mastercard-konto. Detta är idealiskt om du har familjemedlemmar som också behöver tillgång till kortets förmåner.

Shell Mastercard fungerar utmärkt utomlands men har ett relativt högt valutapåslag på 2,00 %. Det är dock viktigt att notera att drivmedelsrabatten endast gäller när du tankar hos Shell i Sverige.

Läs mer

Fördelar med Shell Mastercard

  • 15 öre rabatt per liter hos Shell
  • Bonus på alla köp
  • 0 kr i årsavgift
  • Kompletterande reseförsäkring
  • Möjlighet att betala räkningar via Betalo med Shell Mastercard

Nackdelar med Shell Mastercard

  • Drivmedelsrabatt gäller endast hos Shell i Sverige
  • Valutapåslag vid användning utomlands

Bästa kreditkortet 2024

Shell Mastercard har fått högt betyg i flera recensioner och kategoriseras ofta som ett av de bättre kreditkorten för 2024 och på vår topplista ligger det på plats 5/9. Med 0 kr i årsavgift, bonus på alla varuköp och en räntefri period på upp till 30 dagar så är kortet mycket trevligt.

Omdöme av Shell Mastercard kreditkort

Vanliga frågor och svar om kreditkort från Shell Mastercard

Är Shell Mastercard ett kreditkort?

Ja, Shell Mastercard är ett kreditkort som erbjuder dig 15 öre rabatt per liter när du tankar på Shell. Det är utgivet av Ikano Bank AB och har bland annat en kompletterande reseförsäkring om du skulle tanka fel försäkring.

Fungerar Shell Mastercard med Apple Pay?

Nej, Shell Mastercard fungerar med Apple Pay.

Vilka är de viktigaste villkoren för att använda Shell Mastercard?

Några av de viktigaste Shell Mastercard villkor inkluderar en minimiålder på 18 år, en kreditgräns som varierar mellan 10 000 kr och 100 000 kr och ett valutapåslag på 2,0% när du använder kortet utomlands.

Kan jag använda Shell Mastercard utomlands?

Ja, du kan använda Shell Mastercard utomlands. Men kom ihåg att det finns en valutapåslag på 2,0%.

Hur fungerar Shell Mastercards kreditgränser?

Kreditgränsen på Shell Mastercard varierar mellan 10 000 kr och 100 000 kr. Det beror på din kreditvärdighet och andra faktorer som Ikano Bank AB bedömer.

Hur skaffar jag Shell Mastercard?

För att skaffa Shell Mastercard så ansöker du om det direkt via deras webbplats. Efter godkänd ansökan får du hem kortet i posten.

När får jag mitt Shell Mastercard?

Efter att din ansökan har godkänts av Ikano Bank AB, får du hem kortet inom ett par arbetsdagar.

Vad är skillnaden mellan Mastercard och Maestro?

Mastercard och Maestro är båda utgivna av Mastercard Inc., men Mastercard är ett kreditkort ofta medan Maestro är ett betalkort. Shell Mastercard erbjuder 15 öre rabatt per liter när du tankar på Shell och andra förmåner som Maestro inte har.

Varför ska man skaffa Shell Mastercard?

Man ska skaffa Shell Mastercard för de förmåner det erbjuder, inklusive 15 öre rabatt per liter när du tankar på Shell, 0,5% bonus på alla dina varuköp, och självriskskydd vid bärgning om du skulle tanka fel försäkring.

Hur aktiverar jag mitt Shell Mastercard?

För att aktivera ditt Shell Mastercard, följer du de instruktioner som medföljer när du får hem kortet. Det är en enkel process som vem som helst bör klara av.

Vilket kreditkort är bäst att ha?

Shell Mastercard är ett bra val om du ofta tankar på Shell. Det ger dig 15 öre rabatt per liter och du kan även få 0,5% bonus på övriga köp samtidigt som kortet inte har någon årsavgift.

Vilka är kundtjänstens öppettider för Shell Mastercard?

Kundtjänst för Shell Mastercard är tillgänglig vardagar mellan 09:00 och 17:00. Du kan kontakta dem via deras webbplats eller genom att ringa deras kundtjänstnummer.

Vem äger Shell Mastercard?

Shell Mastercard ägs och utges av Ikano Bank AB, en bank som är känd för sin pålitlighet och högkvalitativa kundservice.

Vilka är de extra kostnaderna med Shell Mastercard?

Om du inte betalar hela fakturabeloppet i tid, tillkommer en förseningsavgift på 0 kr och en påminnelseavgift på 60 kr. Vid kontantuttag utomlands tillkommer också en avgift på 3% (minst 35 kr).

Kan jag få ett extrakort med Shell Mastercard?

Ja, du kan få ett extrakort kopplat till ditt Shell Mastercard-konto. Det är idealiskt om du har familjemedlemmar som också vill dra nytta av kortets förmåner.

Hur spärrar jag mitt Shell Mastercard?

Om du behöver spärra ditt Shell Mastercard, kan du göra det genom att kontakta kundtjänst eller via deras webbplats. Det är en enkel process som hjälper dig att säkerställa att ingen obehörig kan använda ditt kort.

Hur stor är den kompletterande reseförsäkringen?

Den kompletterande reseförsäkringen med Shell Mastercard kan vara ovärderlig om du tankar fel försäkring eller råkar ut för en olycka under din resa.

Hur mycket bonus kan jag tjäna?

Med Shell Mastercard kan du tjäna upp till 0,5% bonus på alla dina köp.

Finns det en årsavgift för Shell Mastercard?

Nej, det finns ingen årsavgift för Shell Mastercard. Det gör det till ett kostnadseffektivt val för dem som vill ha ett kreditkort med många förmåner.

Hur många Shell-stationer kan jag använda mitt Shell Mastercard på?

Du kan använda ditt Shell Mastercard på alla Shell-stationer, inklusive bemannade och obemannade stationer, men för att dra nytta av 15 öre rabatt per liter och andra förmåner så måste det vara bemannade stationer i Sverige.

Hur mycket rabatt får jag när jag tankar med Shell Mastercard?

Du får 15 öre rabatt per liter när du tankar på bemannade Shell. Denna förmån gör att du sparar pengar varje gång du fyller upp din tank.

Kan jag få rabatt hos andra bensinstationer med Shell Mastercard?

Nej, du får ingen rabatt hos konkurrerande bensinstationer.

Hur ansöker jag om Shell Mastercard?

Du ansöker om Shell Mastercard genom att gå till deras webbplats. Efter att din ansökan är godkänd så får du hem kortet och kan börja använda det.

Vad är den maximala kreditgränsen för Shell Mastercard?

Den maximala kreditgränsen för Shell Mastercard är 100 000 kr, men den kan också vara så låg som 15 000 kr beroende på din kreditvärdighet och andra faktorer.

Kan jag få dubbel drivmedelsrabatt med Shell Mastercard?

Ja, när du skaffar kortet får du dubbel drivmedelsrabatt de 3 första månaderna.

Kan jag använda Shell Mastercard på obemannade Shell-stationer?

Ja, du kan använda ditt Shell Mastercard på både bemannade och obemannade Shell-stationer.

Är det svårt att få ett Shell Mastercard?

Det är inte särskilt svårt att få ett Shell Mastercard, men det kräver en kreditprövning. Du måste vara minst 18 år och ha en stabil ekonomi för att bli godkänd.

Kreditkort jämförelse bakgrund
Intresserad av Shell Mastercard?

TILL ANSÖKAN